woensdag 12 juni 2019

12 juni. Naar Thüringen.

Het was al weer warm vanmorgen in Dresden. Na ontbijt de caravan reisklaar gemaakt en om 9 uur zetten we af. Via de A17 en de A4 richting Erfurt gereden naar camping Erfurt am See in Kühnhausen/Erfurt. Hier kunnen we tot vrijdag a.s. staan. Het is een simpele camping met slechts 10 staanplaatsen. dat hadden er ook 20 kunnen zijn zo groot zijn die plekken! Voor hun website klik hier. Nadat we ons hadden geïnstalleerd zijn we allereerst naar een paar dorpjes in de buurt gereden waarvan ik wist dat ze iets met Fahner hadden. Je hebt daat de Fahnerse Höhe en de dorpjes Kleinfahner en Grossfahner. Het gebied is bekend vanwege haar fruit. Helaas is het Schloss in Grossfahner in de DDR-tijd afgebroken! Nu waren de Fahners geen edellieden o.i.d. De familie Seebach was hier (tot 1945) de baas en bewoonden het Schloss. (Er is een theorie dat sommige Fahners van Thüringen richting Zwitserland zijn gegaan. De latere soldaat Caspar Fahner werd de stamvader van de Fahners in NL). Bij een fruitkraam langs de weg kochten we wat Fahner producten als jam en aardbeien. Helaas waren de kerken van de dorpen dicht.
Hierna zijn we doorgereden naar Gotha en hebben daar wat in de aardige binnenstad rondgewandeld. Ook hier was de Margarethakerk op de Neumarkt gesloten.

Onze  ruime plek

Aardbeien en jam kopen.

Een vertrouwd adres.

Leuk

De kerk van Kleinfahner

De kerk van Grossfahner

Grafzerken van de familie Seebach.

Het Rathaus

Rathaus

De St. Margarethakerk.

Ingang van de kerk met Luther en Melanchton

Gotha Buttermarkt


Hauptmarkt

Brunnen voor het Schloss

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

19 en 20 juni. Naar huis.

Gisteren (woensdag 19 juni ) was het schoonmaakdag. Daar waren we de hele morgen zoet mee. In de loop van de middag brak er noodweer los. Ee...